Nytårsforsæt

Jeg er ikke den der har for vane at lave nytårsforsæt. Jeg er jo perfekt som jeg er. Og så har man det jo med at blive skuffet over det man ikke fik gjort.

Men alligevel. Der er et par ting jeg gerne kunne tænke mig at se tilbage på og sige, “det fik jeg gjort 2006″.

Først og fremmest er der Projekt vægttab. Jeg har passeret de 95 kg og det er 10-15 kg for meget. Og som Pb’er i ernæring og sundhed burde jeg vide bedere. Men det viser bare, at viden alene gør det ikke. Jeg har dog mine mistænkte. Først og fremmest har jeg sjoflet motionen, hvilket betyder at forbrændingen er i bund. Men det betyder også, at min vinterdepression er mere udtalt og så jeg derfor føler et større behov for at spise især kulhydratholdige mad (og slik). Og ja, der er blevet spist rigtig meget slik og snacks i 2005. Og smørlaget er blevet lidt tykkere (og oftere). Og brødet lysere. Og jeg stopper ikke med at spise selvom jeg egentlig er mæt.

Første skridt i Projekt vægttab bliver at få kortlagt mit energiindtag (selvom jeg kender synderne). Det hjælper til at bevidstgøre hvor der kan sættes ind. Næste skridt bliver at udtænke en måde at omlægge vanerne uden at det bliver for besværligt. Bliver det for besværligt ender det med ikke at blive til noget.

Andet pojekt er Projekt selvstændig. Det er egentlig 2 projekter. Projekt #depression.dk og Projekt kogebog. Jeg vil gerne se om jeg ikke kunne få pustet noget nyt liv i #depression.dk og få en lille biindtægt på reklamer der. Udgangspunktet er godt. Søg på “depression chat site:.dk” på google, og sitet rangerer pænt højt oppe. Så hvad kan jeg gøre for at generere interesse og aktivitet for sitet igen?

Projekt kogebog har jeg haft i tankerne hele 2005 uden at gøre noget ved det. Jeg vil gerne lave en kogebog, udgive den under Creative Commons licens evt. få den trykt, hvis jeg kan få financieret det. Bare for “sjov” og for at vise (mig selv) at jeg kan.