Linux Mint 16 KDE – Post install

Installed Linux Mint 16 KDE today. For the most part went smoothly. This is what I did after installation.

 • Installed Dropbox client (simple download from dropbox.com).
 • Installed “indicator-cpufreq” from repository to set cpu-governance. Works well with KDE.
 • Set “Restore session” to only “saved session” – remember to have all widgets loaded.
 • Set my samba shares up to automount via “Settings –> Sharing”.
 • Install ia32-lib. Seems to be needed by several applications, ie. Eclipse / Android ADT.
 • Download chrome-browser. Iced-Tea seems to work out of the box – yeah!
 • Install VirtualBox + vbox-extpack.
 • There seems to be a bug in the oxygen-gtk theme that will make Eclipse and other Java-applications crash. None of the below workaround worked alone – but a combination seems to stop the crashes:
  • Change to another gtk-theme (eg. Raleigh).
  • Trying this.
  • Trying this – look at comment #3.
 • Change default email client to open gmail in chrome.
  1. Set Chrome as default browser.
  2. System settings –> Default Applicationas –> Email Client –> Use a different … –> kioclient exec https://mail.google.com/mail/?view=cm&fs=1&tf=1&to=%t&su=%s&%u
 • splash-screen not working – change it from mint-default to any other.
 • Installed kde-workspace-randr which gives you the ability to clone to primarty display to secondary.
 • Install kuser to be able to edit user/groups (why is that not installed by default?!?).
 • Unresolved: dimming looks broken (was in Kubuntu 13.10 as well). While auto-dimming only the OSD shows up and indicate that brightness is being reduced but screen brightness stays unchanged. When returning from turned off screen brigthness is low and I have to change the brightness down before I can turn it up again.
 • Unresolved: Double entries when inserting flash/usb devices.
 • Wake from sleep (S3) when using a wireless keyboard (Logitech MK520).
$lsusb
Bus 002 Device 006: ID 05c6:9204 Qualcomm, Inc.
Bus 002 Device 005: ID 17ef:4815 Lenovo Integrated Webcam [R5U877]
Bus 002 Device 013: ID 046d:c526 Logitech, Inc. Nano Receiver
Bus 002 Device 009: ID 046d:c52b Logitech, Inc. Unifying Receiver
Bus 002 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 004: ID 0a5c:217f Broadcom Corp. BCM2045B (BDC-2.1)
Bus 001 Device 002: ID 8087:0020 Intel Corp. Integrated Rate Matching Hub
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
$sudo kate /etc/udev/rules.d/90-keyboardwakeup.rules

insert:

SUBSYSTEM=="usb", ATTRS{idVendor}=="046d", ATTRS{idProduct}=="c52b" RUN+="/bin/sh -c 'echo enabled > /sys$env{DEVPATH}/../power/wakeup'"
 • Use GPU (smoother video playback) in Chrome: chrome://flags –> enable Override software rendering list  restart browser

HowTo: copy files from an old XP harddrive to a Vista (Windows 7?) system

This is probably the most silly way to copy files from an old XP harddrive to a Vista and possible Windows 7 as well.

The problem I was facing was that I had to help someone copy files from an old dead XP computer to his new Vista computer. He bought a external USB casing for the XP harddrive and attached it to the Vista computer.

So a simple copy from XP harddrive to the Vista computer seemed the obvious way forward. But no – apparently he didn’t have the rights to copy his own files. XP and Vista have some sort of protection schemes that made that harder than it should be. I’m a Linux/BSD user and not really into the inner workings of Windows, so I had to do at bit of googling and found it was a common issue. I tried many of the tips and tricks and applications, but at best they would only copy some of his files.

Being the Linux/BSD-guy that I am a started thinking, “how can I use Linux to do what Windows apparently can’t do?”

Here is what I did. I installed VirtualBox on his Vista computer. With VirtualBox I set up a virtual machine with Linux (Kubuntu in this case) and allowed it to access the old XP harddrive via USB and enabled a shared folder. Once Linux booted I mounted the XP harddrive and the shared folder. And from there it was just a simple copy from the XP harddrive to the shared folder (ie. his new Vista computer). And it worked!

I did have some issues. VirtualBox on Windows doesn’t always capture the USB-device. So plug it in and out a couple of times in different USB-port until you succeed.

“Hellere mere tid end lavere skat”

Bragt i information 13. september 2007

Det kan godt være at jeg bare skulle sætte mig hen i et hjørne med en tudekiks. Men altså jeg synes, at overbudspolitiken med skattelettelser og velfærdsgoder er kørt helt ud på et sidespor. Det er slet ikke det jeg vil have. Det jeg sukker allermest efter er tid. Tid til familien. Tid til hinanden. Tid til sig selv.

Skattelettelserne kan jeg ikke rigtigt bruge til noget. Jo, måske de kunne – ganske vidst imod hensigten – blive indløst til et par ekstra fridage, og så ikke så meget mere. Men hvis udviklingen på boligmarkedet de sidste 15 år er nogen indikation, så forsvinder disse ekstra fridage. Ret hurtigt vil dette ekstra økonomiske råderum være suget ned i det store sorte hul, som hedder realkreditlån. Det vil især være sandt for dem af os der endnu ikke ejer egne mursten. Så, nej tak.

Lignende betragtninger kan man gøre om alle velfærdsløfterne. De er simpelthen ikke andet end behandling af sygdomme. Pædagoger, hjemmepleje, efterløn, førtidspension, sygedagpenge, medicinudgifter, behandlingsgarantier osv. er jo alle konsekvenser af vores arbejdsliv. Og jeg har lært at forebyggelse er langt mere effektiv og langt billigere end behandling.

Så i stedet for at pumpe flere ikke-eksisterende pædagoger ind i børneinstiutionerne, kunne jeg så ikke få lidt mere tid sammen med mit barn? I stedet for at fastholde efterlønnen, kunne jeg så ikke få den tid nu til at realisere nogle af mine drømme, så jeg ikke skal vente til at jeg kun har 12-15 år tilbage af livet?

I stedet for en bypass-operation, efter at have levet for meget af comfortfood, hvad om jeg havde tid og overskud til at lave sund og ernæringsrigtig mad?

I stedet for hjemmehjælp til at skifte ble når en hjerneblødning har gjort mig til en grønsag, hvad om jeg fik tid til at bringe mit blodtryk ned efter en arbejdsdag? I stedet for en diæt bestående af ‘lykkepiller’, valium og langtidssygemelding, hvad nu hvis jeg fik tid til at holde mit kortisolniveau nede i et sundt leje?

Så kære overbudspolitikere, giv mig tid til at få familieliv, arbejdsliv og fritid til at hænge sammen. Velfærd er ikke kun ydelser. Velfærd er også fraværet af behovet for ydelser.

“Spareidé til Plummer”

Blev bragt i Information den 3. april 2007

Kenneth Plummer kan bevare 50-75 af sine fyringstruede medarbejdere. DR bruger ca. 100 mio. kr. om året på softwarelicenser. En stor andel af denne software kunne uden problemer udskiftes med fri og open source software uden at det ville gå ud over produktiviteten eller kvaliteten.

“Naiv tillid til internetudbydere”

Bragt i Information den 31. marts 2007

Justitsministeren er forarget over at Prosa og IT-Politisk Forening forleden udsendte en CD, som gør det muligt at omgå Terrorpakkens krav om overvågning af almindelige borgere.

I dag kan man så læse om en betjent der har fået en mild dom for at snage i familiers og naboers registeroplysninger. Forventer Justitsministeren at almindelige borgere skal have blind tillid til at internetudbydernes ansatte udviser større selvdisciplin end ministerens egne ansatte?

Den store interesse for CD’en viser, at ikke alle deler Justitsministerens naive tillid til internetudbydernes ansatte.

Hvorfor har Microsoft brug for softwarepatenter?

Hvorfor arbejder Microsoft så hårdt for at få indført softwarepatenter i EU?

Ja, hvis man har hørt lidt om SCO vs. Linux, har man måske allerede en fornemmelse af hvordan Microsoft har tænkt sig at konkurrere imod Free Opens Source Software. Men nu taler Steve Balmer rent ud og truer Linux direkte!

Mao. Microsoft har behov for at kunne sætte en solid kæp i hjulet for udviklingen og brugen af Free Opens Source Software. Softwarepatenter er glimrende redskab til dette!

Kubuntu

Jeg er ved at blive gammel. Eller også er min computer ved at være det. Eller rettere, vi er begge ved at være gammel. Så nu har jeg skiftet FreeBSD ud med Kubuntu (en “flavor” af Ubuntu).

Hvorfor? Lidt af samme grund at jeg i sin tid skiftede Slackware ud med FreeBSD: jeg var og er træt af at rode med config-filer, læse alenlange man-pages, søge højt og lavt på google for at få en lille bitte ting til at virke. Og på Slackware (dengang) skulle man installere al software manuelt. Det var sjovt og lærerigt… dengang. Men på et tidspunkt bliver det trivielt, kedeligt og tager en helvedes masse tid. FreeBSD havde 2 fordele: ports og FreeBSD handbook. Installation og updatering af software blev klaret af ports og FreeBSD Handbook gav svar på alle mine spørgsmål.

Siden synes ports ikke længere så smart, det tog længere og længere tid at upgradere software (min computer har været den samme de sidste 5 års tid). Portupgrade gjorde det dog muligt at installere binære pakker, men jeg fik det aldrig helt til at spille, fordi de binære pakker og ports altid var ude af sync, hvilket betød at jeg alligevel skulle compilere hele skidtet selv. Altså 1-2 dage hvor computeren bare arbejder uden at kunne bruges… oftest med en eller anden error som bare forlængede pineriet. Og hver gang jeg opdaterede systemet (build world) var der altid et eller andet der ikke virkede (fx at man ikke længere kunne gemme på sit usb-stick, mounte en cd eller et eller andet obskurt). Og så var der alt det der hardware som jeg har liggende i kasser fordi det ikke funkede under FreeBSD. FreeBSD er et glimrende system, hvis man orker at det evindelige roderi. Det gjorde jeg så i 5 år, men nu er jeg blevet for gammel. Jeg vil bare have et system der virker uden at skulle have en grad i datalogi.

Så nu har jeg installeret Kubuntu (faktisk et par måneder siden). Og indtil videre virker det helt fint. KDE er KDE. At upgradere er en leg, adgang til eksterne medier (cd, dvd, mp3 osv) virker uden at skulle rode med et utal af konfigurationsfiler. Og nu virker CUPS endelig (lykkedes mig aldrig på FreeBSD)… faktisk var det et printerproblem der fik mig til at tage skridtet og skiftet. På en eller anden måde fik jeg overskrevet min printcap på FreeBSD og jeg kunne bare ikke få min printer til at virke igen, selvom jeg fik printcap genoprettet fra en backup. Det spildte jeg det meste af en dag på. Så hvorfor ikke spilde en dag på at installere Kubuntu i stedet?

Printeropsætningen i Kubuntu virker bare. Og nu kan jeg faktisk styre forskellige parametre ved min printer (fx opløsning). Det tog mig ikke lang tid at få tilsluttet endnu en printer. Og min eksterne harddisk, som jeg havde købt for 1 år siden til backup, men aldrig kunne få til at virke, fordi USB2 ikke fungerede, virkede upåklageligt.

Indtil videre er jeg ikke rigtigt stødt på noget der ikke virker. Og da KDE er KDE var det bare at flytte hele /home over i Kubuntu og alt fungerer som det plejer. Så jeg er fint tilfreds.

Nytårsforsæt

Jeg er ikke den der har for vane at lave nytårsforsæt. Jeg er jo perfekt som jeg er. Og så har man det jo med at blive skuffet over det man ikke fik gjort.

Men alligevel. Der er et par ting jeg gerne kunne tænke mig at se tilbage på og sige, “det fik jeg gjort 2006″.

Først og fremmest er der Projekt vægttab. Jeg har passeret de 95 kg og det er 10-15 kg for meget. Og som Pb’er i ernæring og sundhed burde jeg vide bedere. Men det viser bare, at viden alene gør det ikke. Jeg har dog mine mistænkte. Først og fremmest har jeg sjoflet motionen, hvilket betyder at forbrændingen er i bund. Men det betyder også, at min vinterdepression er mere udtalt og så jeg derfor føler et større behov for at spise især kulhydratholdige mad (og slik). Og ja, der er blevet spist rigtig meget slik og snacks i 2005. Og smørlaget er blevet lidt tykkere (og oftere). Og brødet lysere. Og jeg stopper ikke med at spise selvom jeg egentlig er mæt.

Første skridt i Projekt vægttab bliver at få kortlagt mit energiindtag (selvom jeg kender synderne). Det hjælper til at bevidstgøre hvor der kan sættes ind. Næste skridt bliver at udtænke en måde at omlægge vanerne uden at det bliver for besværligt. Bliver det for besværligt ender det med ikke at blive til noget.

Andet pojekt er Projekt selvstændig. Det er egentlig 2 projekter. Projekt #depression.dk og Projekt kogebog. Jeg vil gerne se om jeg ikke kunne få pustet noget nyt liv i #depression.dk og få en lille biindtægt på reklamer der. Udgangspunktet er godt. Søg på “depression chat site:.dk” på google, og sitet rangerer pænt højt oppe. Så hvad kan jeg gøre for at generere interesse og aktivitet for sitet igen?

Projekt kogebog har jeg haft i tankerne hele 2005 uden at gøre noget ved det. Jeg vil gerne lave en kogebog, udgive den under Creative Commons licens evt. få den trykt, hvis jeg kan få financieret det. Bare for “sjov” og for at vise (mig selv) at jeg kan.